Skip to main content

Week 9 - Telefoon Input Component

 



Dag Allemaal!
Vorig week had ik al een beetje verteld over de telefoonnummer component. De functionele analyse en de basis van de component was al in orde. Deze week heb ik verder kunnen werken aan de component en het is bijna af.


De component zag er nog niet uit, daarom ben ik begonnen met het schrijven van CSS. De component begon al meer duidelijker te worden en ook mooier. 
Bij mijn code heb ik enkele functies toegevoegd die voor de sortering en automatische landselectie zorgen.
Ik heb ook een manier gevonden om met 1 afbeelding alle landiconen te tonen in de component. Het is een hele brede png afbeelding die ik met mijn CSS in stukken verdeel. 
Ook heb ik de component getest in verschillende soorten apps(canvas en model-driven).


De component is eigenlijk af, hier en daar moet ik nog mijn code verbeteren. Er is ook een dubbelklik probleem, maar dat los ik volgend week op! 








Comments

Popular posts from this blog

Week 4 - Power Automate

Automatiseren van bedrijfsprocessen is momenteel een van de belangrijkste onderwerpen in bedrijven. Het Power Platform heeft hiervoor ook een oplossing, Power Automate (vroeger Flow). Met Power Automate kan je verschillende acties automatiseren die gebruikers normaal zelf moeten doen. Deze week bij mijn stage heb ik mij verdiept in wat Power Automate te bieden heeft. Vorig week had ik Power Automate al een beetje verkend. Maar deze week heb ik meer geavanceerde bewerkingen uitgevoerd. Ik moest bijvoorbeeld de data input van Dataverse omzetten naar bruikbaar data voor SharePoint lijsten. Normaal geef je gewoon het veld mee naar je connector en kan je verder, maar als je een lijst hebt in Dataverse die eigenlijk een tekst regel moet zijn in een SharePoint lijst, dan moet je zelf expressies schrijven. Ik heb verschillende statements (if, switch, equals, …) geschreven om de data correct te laten zien. Ook het oproepen van een flow vanuit een Power App en het meesturen van data heb ik dez...

Week 7 - Intro Power Apps component framework

  Ja! Deze week ben ik begonnen met het Power Apps Component Framework, dit betekent dat ik complexere componenten kan bouwen en deze kan toevoegen in de componenten bibliotheek. Het Power Platform ken ik nu ondertussen al. Tot nu toe heb ik al gewerkt met Canvas Apps, model-driven en componenten. Daarnaast heb ik ook gekeken naar Power Automate en BI. Maar een heel belangerijk onderdeel van mijn stage is het PCF verhaal. En ja, PCF werkt ook met Node.js dus dat moest ik opnieuw installeren en de juiste commando's uitvoeren om de basis structuur van een PCF project te krijgen. Je krijgt dan ook direct wat config bestanden in JSON formaat. Je kan ik JavaScript de code van je component schrijven, deze worden wel in TypeScript formaat gegeven. Deze week was een into to PCF, dus was het meer testen wat er gemaakt kan worden. Vanaf volgend week begint het programmeren in PCF om zo de componenten library te vergroten.

Week 6 - Model-Driven Apps en Portaals

  De vorige weken was ik vooral bezig met Canvas Apps in Power Apps. De template app en de component library die ik gemaakt heb, zijn beide een canvas app. Deze week heb ik de kans gekregen om te zien wat model-driven en portaals zijn. De bedoeling was niet dat ik direct een solution voor de klant ging klaar maken in een model-driven app of portaal. Maat wel dat ik een inzicht kreeg in de beide apps. Aangezien ik aan de slag moet gaan met PCF heb ik deze kennis nodig. Model-driven apps zijn complexere apps die gebaseerd zijn op de entiteiten van je dataverse database. Deze komen goed overeen met die van Dynamics 365, waardoor de integratie ook efficienter verloopt. Het nadeel dat ik bij model-driven apps vond, is dat je de UI niet helemaal zelf kan kiezen. Deze is al in elkaar gestoken door Microsoft en zelf kan je er weinig aan aanpassen. Natuurlijk is het dankzij deze benadering wel meer responsive dan een default canvas app.  Voor Portaals heb ik een demo leverancier portaa...